Over Elbrich

Op jonge leeftijd begon ik al met het tekenen van huizen, tuinen, illustreren van verhalen, kookboekjes maken… Dat leidde uiteindelijk tot mijn besluit om naar Academie Minerva te Groningen te gaan waar ik in 2010 afstudeerde.

Mijn stijl laat zich omschrijven als elegant, verfijnd en helder met oog voor detail. Mijn natuurlijke nieuwsgierigheid komt goed van pas; ik wil graag zoveel mogelijk weten over de achtergrond van mijn opdrachtgever. Ik ga onderzoekend aan de slag om tot een passend ontwerp te komen dat past bij het doeleinde.

Tijdens mijn opleiding kwamen er steeds meer mogelijkheden bij om handelingen digitaal te vervangen. Dat deed mij besluiten mijn eigen weg in te slaan en meer met de hand te gaan werken. Ik begon te werken met textiel, borduurtechnieken, lijntekeningen en handgeschreven tekst. Dit pas ik nog steeds toe in mijn ontwerpen.

De afgelopen jaren heb ik een aantal keren ontwerpen gemaakt in kleine oplage. Dit aanbod ga ik uitbreidden en binnenkort aanbieden via Fiint.